< terug

Zomerse kipburger met limoenyoghurt

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 40 min
  • 500 g ongekruid kipgehakt
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 4 lente-uitjes in dunne ringetjes
  • 4 dl Griekse volle yoghurt
  • 2 theel. limoensap
  • 1 geraspte komkommer
  • Peper en zout uit de molen
  • Sla
  • Turks brood
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

grote kom
(kruiden)schaar
Plank
Aluminiumfolie
Grillpan of barbecue
Kommetje
Rasp
Oven

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Leg het kipgehakt in de kom.
3. Bestrooi met wat peper en zout.
4. Knip de koriander en munt fijn.
5. Voeg de helft van de fijngeknipte tuinkruiden, het sesamzaad en het citroensap toe.
6. Meng en maak met vochtige handen 4 gehaktballen, druk deze een beetje plat.
7. Verwarm de olie in de pan en grill de kipburgers rondom goudbruin.
8. Plaats de kipburgers in een overschaal in de voorverwarmde oven voor 12min.
9. Meng ondertussen de overige verse kruiden, de ui, de yoghurt en het limoensap.
10. Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken.
11. Meng het geheel, met wat peper en zout naar smaak.
12. Serveer op Turks brood met wat sla en daarop de burger met de frisse dip.

Print dit recept

Tips!

Kipgehakt is minder bekend dan gehakt van rund en varken, maar minstens net zo lekker!