< terug

Kipgehaktbal met ei

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Vleesgerecht

  • 30 min
  • 500 g ongekruid kipgehakt
  • 2 eetl bruschetta
  • Zout en peper uit de molen
  • Snufje nootmuskaat
  • 2 eetl. paneermeel, eventueel
  • 2 gekookte eieren M (8 minuten)
  • 20 g roomboter
  • 1 eetl. olie
  • Warme thee
  • Sla
  • Volkorenbrood
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Mengkom
Plank
Braadpan

BEREIDINGSWIJZE

1. Maak het kipgehakt met vochtige handen aan in de kom met de Bruschetta en de kruiden.
2. Voeg eventueel het paneermeel toe als het kipgehakt te ‘nat’ is.
3. Zorg voor twee platte gehaktballen en leg die op de plank.
4. Pel de gekookte eieren en leg die op het gehakt.
5. Vouw het gehakt goed om het ei heen en zorg dat er geen barstjes ontstaan.
6. Verwarm de boter met de olie in de pan en wentel hierin de gehaktballen met ei.
7. Laat de gehaktballen in ca. 20 minuten rondom goudbruin braden en garen.
8. Plaats een deksel schuin en voeg eventueel een beetje thee toe.
9. Leg een gehaktbal op een schone plank en halveer die.
10. Serveer op een bedje van sla.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Volkorenbroodjes en warme thee!