< terug

Eenpansgerecht van kippenbout en bloemkool

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 4 kippenbouten
  • 800 gram krieltjes
  • 100 gram spekjes
  • 3 sjalotten
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 takken rozemarijn
  • 5 tenen knoflook
  • bloemkool
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van Eenpansgerecht van kippenbout en bloemkool:

Verhit de pan met een ruime scheut olijfolie, bak de kippenbouten, gehalveerde krieltjes, spekjes, uienringen, zout, peper en de rozemarijn op hoog vuur voor 2 minuten.
Leg nu de kippenbouten samen met de bloemkool rozen in de pan samen met de witte wijn en kookroom.
Laat dit 3 minuten koken en doe het dan in de oven op 200 graden voor 25/30 minuten.
Nu alles gaar is kun je geraspte kaas naar eigen smaak toevoegen.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!