Lunchgerecht
Bereidingswijze van het pitabroodje met kip en groenten:
EXTRA NODIG
Plank
BBQ of grill
Glad scherp mes
Wok
1. Steek de barbecue ruim van de voren aan.
2. Besprenkel de kip met een beetje olie en strooi er de gewenste hoeveelheid van het vijfkruidenpoeder overheen.
3. Haal de schil van de ui af en snijd deze in ringen. Snijd ook de paprika’s in grove stukken en de bleekselderij in ringen.
3. Leg de gekruide kipfilets op de BBQ en grill ze goudbruin aan beide kanten.
4. Rooster ook kort de ui, de paprika’s en de pitabroodjes.
5. Verwarm de overige olie in de wok en roerbak hierin de bleekselderij.
6. Voeg de peultjes toe en blus af met de oester- en de sojasaus.
7. Roerbak op het laatst de taugé mee.
8. Snijd de pitabroodjes aan één kant open nadat ze kort geroosterd zijn.
9. Snijd de kip in dunne reepjes.
10. Vul de pitabroodjes met de kip en de groenten.
Het pitabroodje met kip en groenten is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
LEKKER MET
Een pittige rode chili dip en een frisse knoflookyoghurt dip.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login