< terug

Pitabroodje met kip en groenten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 2 kipfilets
  • 3 eetl. olie
  • 8 pitabroodjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 100 g peultjes
  • 1 eetl. oyster saus
  • 1 eetl. sojasaus (Kikkoman)
  • 50 g taugé
  • vijfkruidenpoeder
  • rode en gele paprika in grove stukken
  • stengel bleekselderij in dunne ringen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Plank
BBQ of grill
Glad scherp mes
Wok

BEREIDINGSWIJZE

1. Steek de barbecue tijdig aan.
2. Bestrooi de kip met een beetje olie en het vijfkruidenpoeder.
3. Grill de kip goudbruin aan beide zijden.
4. Rooster ook kort de ui, de paprika’s en de pitabroodjes.
5. Verwarm de overige olie in de wok en roerbak hierin de bleekselderij.
6. Voeg de peultjes toe en blus met de oyster- en de sojasaus.
7. Roerbak op het laatst de taugé mee.
8. Rooster de pitabroodjes en snij ze aan een kant open.
9. Snijd de kip in dunne reepjes.
10. Vul de pitabroodjes met de kip en de groenten.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Een pittige rode chili dip en een frisse knoflookyoghurt dip.