< terug

Spekkip uit de grilloven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
  • 8 kiphaasjes
  • 16 lange repen Schwarzwälder schinken
  • 1 eetl. kipkruiden zonder zout
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de spekkip uit de grilloven:

EXTRA NODIG
Oven met grillstand
Grote plank
Kwastje
Kommetje
Ovenschaal

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Maak de marinade door allereerst een grote kom te pakken. Doe hierin 2 eetlepels honing, de kipkruiden en een scheutje olijfolie. Meng dit geheel goed door elkaar heen.
3. Verwijder de pezen uit de kippenhaasjes door het uiteinde van de pees vast te pakken en met de achterkant van een koksmes een snijdende beweging te maken naar de andere kant van het kippenhaasje.
4. Haal de kippenhaasjes door de marinade heen.
5. Verwarm de oven voor op 195˚C en zet deze op de grillstand.
6. Leg 2 reepjes spek naast elkaar op de plank en daarop een kiphaasje. Rol het spek vervolgens om de kip heen.
7. Grill de kip met spek voor ca. 10 minuten gaar en check na het uit de oven halen altijd de gaarheid.
8. Prik met een satéprikker of een vork in de kippenhaasjes; helder vleessap duidt op gaarheid.

De spekkip uit de grilloven is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Quinoa met doperwten en cherrytomaatjes.