< terug

Argentijnse burger met gorgonzolasaus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

Ingrediënten:
  • 500 gram kipgehakt
  • 4 lente-uitjes
  • verse munt
  • verse koriander
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Argentijnse grillkruiden
  • 1 vleestomaat
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram gorgonzola (dolce)
  • 1 ongesneden brioche brood of
  • Romaine sla
  • 4 hamburger broodjes (eigen keuze)
  • Honing mosterd saus
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Argentijnse burger met gorgonzolasaus:

1. Doe het kipgehakt in een kom.
2. Snijd de lente-uitjes fijn.
3. Voeg de helft van de gesneden lente-ui toe aan het kipgehakt en bewaar de andere helft voor later.
4. Snijd 2 takjes munt en 2 takjes koriander fijn, voeg dit daarna toe aan het kipgehakt.
5. Pers een halve citroen en voeg het sap toe aan het kipgehakt.
6. Voeg dan de Argentijnse grillkruiden toe aan het gehakt.
7. Meng dit samen tot een geheel.
8. Rol van het gemengde gehakt 4 gelijke bollen. Druk de 4 bollen daarna plat, tot een dikte van rond de 1 centimeter.
9. Doe een scheutje olijfolie in een grillpan en zet het op een middelhoog vuur. Als de olie warm is, leg je de hamburgers in de pan. Laat deze in paar minuten tijd aan beide zijdes kleuren.
10. Snijd in de tussentijd de tomaat in plakken.
11. Doe de roomkaas in een kom, snijd de zijkanten van de gorgonzola af en snijd de rest van de gorgonzola in blokjes. Meng deze samen met de roomkaas tot een geheel.
12. Als de burgers goed zijn gekleurd, leg ze dan op een ovenschaal. Laat de burgers 5 minuten lang op 180 graden in de oven verder garen.
13. Snijd het brood of de bolletjes half door.
14. Leg beide helften van het brood of de bolletjes in een pan op middelhoog vuur. Laat hierin zowel de bovenkant als de onderkant opwarmen en bruinen. Olie is niet nodig, blijf het brood wel in de gaten houden, zodat het niet verbrandt. Het brood is klaar zodra het lichtbruin van kleur is.
15. Verdeel blaadjes Romaine sla en de plakjes tomaat over het brood of de bolletjes.
16. Als de 5 minuten om zijn, haal je de burgers uit de oven.
17. Leg een klontje van het kaasmengsel op iedere burger en warm dit nog 2 minuten op in de oven, zodat de kaas smelt.
18. Doe een beetje van de honing-mosterd saus op het brood.
19. Leg de burgers, zodra deze klaar zijn, op het brood of de bolletjes.
20. Strooi hier de rest van de lente-ui overheen voor een lekkere bite.

De Argentijnse burger met gorgonzolasaus is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!