< terug

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 35 min
Ingrediënten:
  • 750 g kippenvleugels
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • ½ bol knoflook
  • chilipepervlokken
  • 4 el olijfolie
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 el seroendeng
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Voorbereiding:
De kippenvleugels kunnen in een ovenschaal worden gelegd.
Giet de kokosmelk en het limoensap over de kippenvleugels heen en bestrooi deze met de limoenrasp en knoflook.
Hussel dit goed door elkaar en laat afgedekt minimaal twee uur marineren in een koelkast.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet de kippenvleugels af en leg deze met knoflook en limoenrasp dat er nog aan hangt op een bakplaat. Bestrooi de kippenvleugels met chilipeper en zout, besprenkel met olie en masseer dit goed in. De kippenvleugels kunnen nu worden geroosterd; dit duurt ongeveer 20 minuten.

Na 20 minuten schud je de kippenvleugels om en rooster je ze nog ongeveer 15 minuten. De kippenvleugels zijn nu aan alle kanten goudbruin en gaar.

Schep als laatst de kippenvleugels over op een schaal die voorverwarmd is en bestrooi met koriander en seroendeng.

Eet smakelijk!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!