< terug

Barbecue kipkebab

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 75 min
  • 600 g kippendijen
  • 1 el olie
  • Rub
  • 2 tl bruine suiker
  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 1.5 tl zout
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 0.75 tl peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

6 spiesjes en marinadekwast

BEREIDINGSWIJZE

1- Als je houten spiesjes gebruikt, week deze dan 30 minuten in water voordat je er mee aan de slag gaat.
2- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
3- Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Doe in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie en de rub. Laat dit afgedekt een uur marineren in de koelkast. Rijg de kippendijenblokjes op de spiesjes.
4- Gril de kip in 8-10 minuten rondom gaar. Bestrijk de kipspiesjes nu met de barbecuesaus en laat dit per kant 1 minuut warm worden. Serveer de kipspiesjes direct.

Print dit recept

Tips!

Ook heerlijk in een pitabroodje!