< terug

Saucijzenbroodjes van kipgehakt

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 50 min
  • 1 rol bladerdeeg (koeling)
  • 300 g kipgehakt
  • 10 g verse kruiden naar keuze (rozemarijn, oregano)
  • 1 ei
  • 0.5 een halve ui
  • Peper en zout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

BEREIDINGSWIJZE:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snipper de halve ui en hak de kruiden fijn. Plaats ze in een ruime kom.
3. Voeg het kipgehakt toe, samen met een flinke snuf peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Dit kan met een spatel, maar je kunt ook kneden. Kneden geeft een wat stevigere textuur.
4. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden, zodat je 2 lange stroken krijgt. Verdeel het kipgehakt mengsel over de 2 stroken bladerdeeg; maak een lange strook van het kipgehakt in het midden van het bladerdeeg.
5. Klop het ei in een kommetje los met een vork. Bestrijk met een bakkwastje 1 lange rand van het bladerdeeg. Pak het bladerdeeg aan de andere kant op en klap het over het
kipmengsel heen, op de met ei bestreken rand. Druk met een vork de randjes stevig op elkaar. Dit is het handigst met een stukje bakpapier ertussen, om te voorkomen dat de vork aan het bladerdeeg blijft kleven. Herhaal deze stap bij het andere stuk bladerdeeg.
6. Snijd uit elke rol 8 stukken, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het ei. Optioneel kun je de broodjes garneren met maanzaad.
7. Bak de kipsaucijzen af in de voorverwarmde oven op 180 graden, voor ongeveer 35 minuten, zo laag mogelijk in de oven. Merk je dat het bladerdeeg in jouw oven erg snel bruin kleurt? Plaats dan voor de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie over de broodjes. Haal de broodjes niet eerder uit de oven in verband met de garing van de kip.

Print dit recept

Tips!

Kipgehakt bevat minder vet dan het bekendere varkensgehakt!