< terug

Stoofschotel met bonen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 250 g kipgehakt
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode chilipeper in stukjes
  • 1 blik zwarte ogenbonen
  • 400 g (black eyed peas, supermarkt) uitgelekt
  • 2 theel. garam masala
  • 1 sap van citroen
  • Verse koriander
  • Zout of peper naar smaak
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Stoofschotel met bonen:

EXTRA NODIG
Hapjespan
Maatbeker
Scherp mes

1. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt, de knoflook en de ui lichtbruin.
2. Voeg de tomatenblokjes met het vocht en de chilipeper toe.
3. Laat ongeveer 10 minuut zachtjes (door) koken.
4. Roer de bonen erdoor heen en verwarm dit nog 10 minuten.
5. Roer de garam masala erdoor en giet er wat citroensap over.
6. Garneer met de verse koriander.

De Stoofschotel met bonen is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Witte rijst!