Ingrediënten – 1 liter soep
• 1 ui, gesnipperd
• bakolijfolie
• 2 tl kurkuma
• 1 tl kerrie
• 600 ml water
• 400 ml (1 blik) kokosmelk
• 2 kipbouillonblokjes
• 400 gr maiskorrels, uitgelekt
• 300 gr gerookte kip, in reepjes
• 4 takjes koriander of platte peterselie, alleen de blaadjes
Bereidingswijze – 20 minuten
1. Verhit een soeppan en fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat deze glazig ziet. Roer de kurkuma en kerrie erdoor en bak 1 minuut mee.
2. Schenk het water en de kokosmelk erbij en verkruimel de bouillonblokjes erover. Roer door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
3. Roer de maiskorrels en gerookte kip erdoor en breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper. Garneer met grof gehakte koriander of platte peterselie.
Serveertip
Maak er eens quesadilla’s bij. Beleg een tortilla met geraspte of plakjes (cheddar) kaas, bosui, tomaat en paprikapoeder. Leg er een 2e tortilla bovenop en bak in een koekenpan totdat beide kanten bruin zijn en de kaas is gesmolten. Snijd in vieren en serveer.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login