Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de zelfgemaakte kiprollade met romige vulling:
Snijd de kipfilet aan de zijkant in en klap open. Herhaal met de overige filets. Leg ze op een snijplank, dek af met plasticfolie en sla ze plat tot een gelijkmatige dikte. Leg huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de kipfilets tot een rechthoek zonder veel overlap. Beleg met prosciutto, smeer er roomkaas op en verdeel de pesto. Rol de kip strak op en draai de uiteinden aan om de rol compact te houden. Laat een nacht in de koelkast rusten. Verwijder de volgende dag het huishoudfolie en verwarm de oven voor op 180°C. Bind de rollade stevig op met keukentouw. Verhit roomboter en een beetje olijfolie in een pan. Kruid de rollade met peper en zout en braad rondom goudbruin aan. Leg de rollade in een ovenschaal, voeg twee klontjes boter toe en bak 45-60 minuten. Schep tussendoor het braadvet erover voor extra malsheid. Controleer of de kerntemperatuur 70-72°C is. Laat de rollade een paar minuten rusten, verwijder het keukentouw en snijd in plakken.
Serveer en geniet van de zelfgemaakte kiprollade met romige vulling.
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw voorkeuren.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login