Kooktijd: 45 minuten
Personen: 4
INGREDIËNTEN
700 g kippendijen
Honigboter
250 g boter
1 el honing
2 teentjes knoflook
1 handjevol verse peterselie
zout en peper
Plankmarinade
20 g peterselie
1 tl chilivlokken
limoenrasp en sap
1 teentje knoflook
olijfolie
zout en peper
EXTRA NODIG
gietijzeren pan
marinadekwast
grote plank
kernthermometer
INSTRUCTIES
Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C).
Meng alle ingrediënten voor de honingmarinade in de pan en laat de boter smelten.
Hak de peterselie en knoflook fijn op een grote plank. Besprenkel met de chilivlokken, limoenrasp- en sap, olijfolie, zout en peper. Meng dit door elkaar.
Leg de kippendijen op de barbecue en besmeer continue met de honingboter.
Gril de kip tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
Druk de gegrilde kippendijen in het peterseliemengsel, snijd vervolgens in repen en serveer direct.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login