BBQ honey-herbs chicken

BBQ honey-herbs chicken

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 45 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
700 g kippendijen

Honigboter
250 g boter
1 el honing
2 teentjes knoflook
1 handjevol verse peterselie
zout en peper

Plankmarinade
20 g peterselie
1 tl chilivlokken
limoenrasp en sap
1 teentje knoflook
olijfolie
zout en peper

EXTRA NODIG
gietijzeren pan
marinadekwast
grote plank
kernthermometer

INSTRUCTIES
Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C).
Meng alle ingrediënten voor de honingmarinade in de pan en laat de boter smelten.
Hak de peterselie en knoflook fijn op een grote plank. Besprenkel met de chilivlokken, limoenrasp- en sap, olijfolie, zout en peper. Meng dit door elkaar.
Leg de kippendijen op de barbecue en besmeer continue met de honingboter.
Gril de kip tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
Druk de gegrilde kippendijen in het peterseliemengsel, snijd vervolgens in repen en serveer direct.

Dit vind je misschien ook interessant: