Hasselbackpompoen met kalkoen

Hasselbackpompoen met kalkoen

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 75 minuten
Personen: 4 personen

INGREDIËNTEN
1 grote flespompoen
1 kleine kom overgebleven gesneden kalkoenvlees of pulled pork, pulled chicken
70 g feta
50 g granaatappelpitjes
zout en peper

Glazuur
2 el ahornsiroop
35 g ongezouten boter
1½ el appelazijn
1 tl chilivlokken

EXTRA NODIG
gietijzeren pan

INSTRUCTIES
Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
Laat het overbleven kalkoenvlees op kamertemperatuur komen.
Schil de pompoen, halveer in de lengte en verwijder de zaadjes. Leg met de platte kant op je werkplank. Snijd voorzichtig om de ½ cm dunne sneetjes in de pompoen. Let op dat je de pompoen niet doorsnijdt.
Wrijf in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de pompoenhelften met de vlakke kant op het rooster, sluit de deksel en gaar 45-60 minuten tot de pompoen zacht aanvoelt.
Verwarm in de pan de boter, chilivlokken, ahornsiroop en azijn op middelhoog vuur, af en toe roerend om een glazuur te vormen. Zet opzij en houd warm.
Als de pompoen bijna klaar is, ca. 10 minuten voor het einde, bestrijk je de pompoen royaal met het ahornsiroopmengsel. Laat het ook goed in de sneetjes druppelen. Zet het resterende glazuur opzij.
Sluit de deksel van de barbecue en laat de pompoen verder gaar worden, het moet een beetje knapperig en zacht zijn. Haal van de barbecue en laat even staan.
Doe de fijngesneden restjes kalkoenvlees in de pan met het overgebleven glazuur. Verdeel dit tussen de sneetjes van de pompoen en over de pompoen. Garneer met granaatappelpitjes, verkruimelde feta en breng op smaak met zout en peper.

Dit vind je misschien ook interessant: