Rub the chicken | gegrilde kipfilet met zelfgemaakte rub

Rub the chicken | gegrilde kipfilet met zelfgemaakte rub

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
2 kipfilets
2 kippendijen
zonnebloemolie

Fire&Food kiprub
45 g bastard suiker
1 el chilipoeder
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1/4 tl gemalen oregano
1/4 tl gemalen komijn

EXTRA NODIG
kernthermometer

INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Meng de kruiden voor de rub.
Smeer de kip met in olie en wrijf de rub er royaal mee in.
Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Snijd in plakjes en serveer direct.

Dit vind je misschien ook interessant: