Barbecue kipkebab

Barbecue kipkebab

By Fire&Food

< terug foto

EXTRA NODIG

6 spiesjes en marinadekwast

INGREDIENTEN

600 g kippendijen
1 el olie
rub
2 tl bruine suiker
1½ tl paprikapoeder
1½ tl zout
1 tl chilipoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl gedroogde tijm
¼ tl peper

BEREIDINGSWIJZE

1- Als je houten spiesjes gebruikt, week deze dan 30 minuten in water voordat je er mee aan de slag gaat.
2- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
3- Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Doe in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie en de rub. Laat dit afgedekt een uur marineren in de koelkast. Rijg de kippendijenblokjes op de spiesjes.
4- Gril de kip in 8-10 minuten rondom gaar. Bestrijk de kipspiesjes nu met de barbecuesaus en laat dit per kant 1 minuut warm worden. Serveer de kipspiesjes direct.

Dit vind je misschien ook interessant: