Kooktijd: 60 minuten
Personen: 4
Passieve Tijd: 24 uur
INGREDIËNTEN
1 hele kip
2 uien
1 teentje knoflook
2 el peterselie
2 el rozemarijn
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
2 citroenen
olijfolie
zout en peper
chutney voor erbij
EXTRA NODIG
blender
1 handjevol rookhout
kippenstandaard
kernthermometer
INSTRUCTIES
Zout de kip een avond van tevoren en zet afgedekt in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
Mix in de blender de ui, knoflook, de verse kruiden, de paprikapoeder, olie en zout en peper.
Snijd een citroen in partjes en leg ze in de buikholte van de kip.
Voeg tussen de huid en de borst het kruidenmengsel.
Steek de kip op de standaard (of leg op de barbecue) en zet op het indirecte gedeelte van de barbecue.
Voeg het rookhout toe en sluit de deksel.
Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C. Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten voordat je de kip gaat aansnijden.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login