Chicken torta met koriander limoen-mayonaise

Chicken torta met koriander limoen-mayonaise

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Personen: 4 personen

INGREDIËNTEN
2 kipfilets
1 avocado
olijfolie
ingelegde jalapeño peper
sla
4 broodjes

Rub
½ tl zout
½ tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
2 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl komijn
1 el chili flakes
1/8 tl kaneelpoeder

Koriander limoen-mayonaise
240 g mayonaise
15-20 takjes koriander
1 limoen
1 teentje knoflook
½ jalapeño peper
zout en peper

EXTRA NODIG
blender
kernthermometer
aluminiumfolie

INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 200°C, directe warmte.
Doe alle ingrediënten voor de koriander limoen-mayonaise in een blender en maak er een gladde dressing van. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
Snijd de kipfilet in 2 helften. Smeer de kip in met olie en bestrooi rondom met de rub.
Gril de kipfilet tot het een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Haal van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
Snijd de broodjes open en gril kort aan. Beleg het broodje met de sla, kip, plakjes avocado, de ingelegde jalapeño pepers en royaal met de koriander limoen-mayonaise. Doe de bovenkant erop en serveer direct.

Dit vind je misschien ook interessant: