Kooktijd: 30 minuten
Personen: 4 personen
INGREDIËNTEN
2 kipfilets
1 avocado
olijfolie
ingelegde jalapeño peper
sla
4 broodjes
Rub
½ tl zout
½ tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
2 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl komijn
1 el chili flakes
1/8 tl kaneelpoeder
Koriander limoen-mayonaise
240 g mayonaise
15-20 takjes koriander
1 limoen
1 teentje knoflook
½ jalapeño peper
zout en peper
EXTRA NODIG
blender
kernthermometer
aluminiumfolie
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 200°C, directe warmte.
Doe alle ingrediënten voor de koriander limoen-mayonaise in een blender en maak er een gladde dressing van. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
Snijd de kipfilet in 2 helften. Smeer de kip in met olie en bestrooi rondom met de rub.
Gril de kipfilet tot het een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Haal van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
Snijd de broodjes open en gril kort aan. Beleg het broodje met de sla, kip, plakjes avocado, de ingelegde jalapeño pepers en royaal met de koriander limoen-mayonaise. Doe de bovenkant erop en serveer direct.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login