Coconut chicken skewers

Coconut chicken skewers

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 45 minuten
Porties: 4
Passieve Tijd: 2 uur

INGREDIËNTEN
700 kg kippendijen
naanbrood, pinda’s en koriander ter garnering

marinade
1 stuk verse gember
2 teentjes knoflook
3 el sojasaus
2 el kokosroom
2 el suiker
1 el oestersaus

kokosglaze
6 el kokosroom
1½ el honing
1 tl sojasaus

pindasaus
2 el kokosroom
60 g pindakaas
1 tl rijstazijn
1 tl Thaise rode currypasta
2 tl ahornsiroop
2 tl sojasaus
2-3 el water

EXTRA NODIG
gietijzeren pan
kwastje
houten satéstokjes
kernthermometer

INSTRUCTIES
Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kleine pan en meng goed. Zet opzij tot je de spiesjes gaat serveren.
Snijd de kip in stukken van 2 bij 2 cm en doe ze in een kom. Doe de fijngeperste knoflook, fijngeraspte gember en de overige ingrediënten van de marinade erbij. Meng dit met de kip. Laat dit 1-2 uur marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de kokosglaze. Doe alle ingrediënten in een kom en meng.
Spies de kip op het stokje.
Verwarm de barbecue voor op hoge hitte. Gril de spiesjes in 15 minuten rondom gaar. Besmeer ze steeds met kokosglaze. De spiesjes zijn gaar bij een kerntemperatuur van 70°C.
Serveer de spiesjes bijvoorbeeld op een naanbrood met een beetje van de pindasaus en serveer direct. Garneer met pinda’s en verse koriander.

Dit vind je misschien ook interessant: