Gerookte eendenborst en kipfilet

Gerookte eendenborst en kipfilet

By Fire&Food

< terug foto

De mannen van Fire&Food tv laten deze week zien dat out-of-the-box denken tot heel bijzondere gerechten kan leiden: ze combineren eend met kip! Door het vlees even te roken en te serveren met een frisse dip en flatbread staat er gelijk een heerlijk gerecht op tafel.

INGREDIËNTEN:
2 eendenborstfilets
2 kipfilets
2 Flatbread
1 zakjes rucola
10 snoeptomaatjes
1 blok feta
1 rode ui
Pekel
2 l koud water
200 g zout
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
5 jeneverbessen
2 plakken sinaasappel alleen bij de eend
Limoenyoghurt
125 ml yoghurt
1 el Brassica Botersmaak koolzaadolie
1 tl citroenschil
1 el limoensap
1/3 tl geraspte knoflook

INSTRUCTIES:
Verwarm de barbecue voor op 120°C en richt in op indirecte methode.
Doe voor de pekel alle ingrediënten bij elkaar en roer net zo lang totdat het zout is opgelost. Leg nu de kipfilet of eendenborst in de pekel. Laat ze ongeveer een uur in de pekel liggen. Haal de eend of kip uit de pekel en dep ze goed droog. Maak de limoenyoghurt door alle ingrediënten met elkaar te mengen en zet het in de koelkast tot je het nodig hebt.
Leg de kip en de eend op het indirecte gedeelte van de barbecue. Voeg rookhout toe en laat ze garen tot de eendenborst een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt en de kipfilet 70°C. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Als de gewenste kerntemperatuur bereikt is haal je ze van de barbecue. Laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten tot het moment van serveren.
Bestrijk het flatbread met de limoenyoghurt en verkruimel de feta erover en bedek met de plakjes rode ui, gesneden snoeptomaten en rucola. Verdeel er de in plakjes gesneden eendenborst en kipfilet over en leg het geheel nog even op de barbecue. Serveer direct

NOTITIES
extra nodig
– 1 handjevol appelrookhout
– kernthermometer
– aluminiumfolie

Dit vind je misschien ook interessant: