Ducky burger

Ducky burger

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 45 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
500 g eendendijen met vel
125 g ontbijtspek
1 klontje roomboter
Brassica koolzaadolie
2-3 druppels Tabasco
8 plakjes Parmaham
4 hamburgerbroodjes wij gebruiken rode bieten buns
mangochutney
hand vol bietenblaadjes
cress ter garnering
zout en peper

EXTRA NODIG
gehaktmolen met grove maalschijf
gietijzeren pannetje
marinadekwastje
kernthermometer

INSTRUCTIES

 1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in op indirecte methode.
 2. Snijd de eendendijen en het ontbijtspek met vel en al in grove stukken. Doe de gekruide eend in de gehaktmolen, zet op een grove maling en draai tot een mooi gehakt. Vorm van het eendengehakt 4 mooie burgers.
 3. Smelt de boter in een gietijzeren pannetje op het indirecte gedeelte en breng op smaak met een paar druppels Tabasco.
 4. Snijd de broodjes in en smeer licht in met olie. Gril ze heel kort op de barbecue op het directe gedeelte van de barbecue.
 5. Smeer de burgers in met koolzaadolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Gril de eendenburgers tot een kern van 60-70°C is gebruikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer.
 6. Leg op de onderste helft van het broodje wat bietenblaadjes, dan een royale eetlepel van de mangochutney, de eendenburger, 2 plakjes Parmaham, een beetje cress en de bovenste helft van het broodje.

 

ZELF MANGO CHUTNEY MAKEN

Kooktijd: 45 minuten
Passieve tijd: 5 uur

INGREDIËNTEN
2 mango’s
250 g suiker
10 g verse gember
1 tl zout
40 ml azijn
8 kardemom
8 kruidnagels
2 kaneelstokjes
1 mespunt cayennepeper

EXTRA NODIG
gietijzeren pan
vijzel
schone katoenen doek
stukje slagerstouw
glazen pot met deksel

INSTRUCTIES

 1. Schil de niet te rijpe mango’s en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een pan en voeg de suiker toe. Even mengen en laat 4 uur zo staan.
 2. Vijzel de kardemom, kruidnagels, kaneelstokjes en gember fijn. Doe dit in een katoenen doek, bind het vast zodat het een kruidenbuiltje wordt.
 3. Als de mangostukjes met het suiker 4 uur hebben gestaan, moet er een waterige substantie ontstaan zijn. Voeg nu het kruidenbuitje, cayennepeper en zout toe. Zet de pan met het mengsel op een laag vuurtje en laat het geheel zo’n 20-30 minuten koken totdat het mengsel dikker wordt.
 4. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het kruidentheezakje eruit. Naarmate het mengsel afkoelt zal chutney nog verder indikken.
 5. Schenk de mangochutney over in een gesteriliseerde pot en bewaar na gebruik op een donkere en koele plek.

Dit vind je misschien ook interessant: