Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de Gerookte eendenborst en kipfilet:
EXTRA NODIG:
1 handjevol appelrookhout
Kernthermometer
Aluminiumfolie
1- Verwarm de barbecue voor op 120°C en richt in op indirecte methode.
2- Doe voor de pekel alle ingrediënten bij elkaar en roer net zo lang totdat het zout is opgelost. Leg nu de kipfilet of eendenborst in de pekel. Laat ze ongeveer een uur in de pekel liggen. Haal de eend of kip uit de pekel en dep ze goed droog. Maak de limoenyoghurt door alle ingrediënten met elkaar te mengen en zet het in de koelkast tot je het nodig hebt.
3- Leg de kip en de eend op het indirecte gedeelte van de barbecue. Voeg rookhout toe en laat ze garen tot de eendenborst een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt en de kipfilet 70°C. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Als de gewenste kerntemperatuur bereikt is haal je ze van de barbecue. Laat vervolgens 10 minuten afgedekt rusten tot het moment van serveren.
4- Bestrijk het flatbread met de limoenyoghurt en verkruimel de feta erover en bedek met de plakjes rode ui, gesneden snoeptomaten en rucola. Verdeel er de in plakjes gesneden eendenborst en kipfilet over en leg het geheel nog even op de barbecue. Serveer direct.
De gerookte eendenborst en kipfilet is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Tip:
Eendenborst is op z’n best als het vlees na bereiding roze is van binnen (niet rood)
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login