Een gezonde zomerse en lichte burger met gegrilde kip, een zoete lichtpittige mango salsa en een frisse zure room saus. Geserveerd op volkoren broodjes. Heerlijk als lunch, maar ook als
avondmaaltijd!
De burger kan zowel warm als koud worden gegeten. De salsa kan vooraf worden gemaakt; bewaar hem dan in de koelkast.
2 scharrelkipfilets
100 gram verse mango
100 gram zure room
1 kleine rode ui
Limoensap + rasp van 1 limoen
2 volkoren broodjes
2 takjes platte peterselie
Een halve rode peper
Een handje veldsla
1. Snijd de mango, ui, rode peper en platte peterselie zo fijn mogelijk. Roer door elkaar in een kom. Voeg een scheutje limoensap toe en breng op smaak met zout.
2. Meng de zure room met het limoenrasp en wat extra limoensap, en breng op smaak met peper en zout.
3. Wrijf de kip in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de kipfilets in de contactgrill, grillpan of op de barbecue tot hij goed gaar is.
4. Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de onderkant en bovenkant met het zure room mengsel. Leg hierop wat sla, gevolgd door de kip. Schep als laatste de mango salsa
erop. Steek een prikker in de burger om alles goed op zijn plek te houden tijdens het eten.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login