Hét gezicht van kiprecepten.nl

Hét gezicht van kiprecepten.nl

By Chef Guido’s blog On Juni 13, 2019 4:55 pm

< terug foto

Guido Waterman, getrouwd met Caroline, met wie hij samen 2 kinderen heeft, is hét gezicht van kiprecepten.nl. Onze website zou niet zijn wat het vandaag is, zonder onze chefkok!
Hij staat altijd klaar met een verrassend gerecht en laat de veelzijdigheid van kip hierbij duidelijk zien.
Hoog tijd om meer te weten te komen over de achtergrond van deze inspirerende kok.
En nu we hem toch spreken willen we gelijk even horen hoe het er achter de schermen aan toegaat op een filmdag…

Het was eigenlijk al voorbestemd. Toen ik klein was hielp ik m’n moeder al graag in de keuken. In mijn weekenden en vakanties werkte ik in restaurants. Eerst als afwashulp en zo gaandeweg als kokshulp, zelfstandig werkend kok en chef-kok. Ik heb twee keer een half jaar in Zwitserland gewerkt en daarna in Nederland bij verschillende restaurants op alle niveaus gekookt.

In 2003 zijn we Restaurant de Waterman gestart. Naast een restaurant is dat ook een partycentrum. In 2017 kregen we de kans om ’t Koetshuis in Hulshorst te kopen. Dit is een droomrestaurant op een droomlocatie, dus die kans konden we niet laten liggen! Op een eeuwenoud landgoed hebben we hier een prachtige trouwlocatie waar we het horecavak invulling kunnen geven zoals wij dat willen. Wij bezorgen onze gasten een onvergetelijke dag door het beschikbaar stellen van onze locatie, onze gastvrijheid en natuurlijk heerlijke gerechten. Alles vers gemaakt, liefst uit de regio en altijd van hoge kwaliteit.

Mijn favoriete kipgerecht? Daar hoef ik niet over na te denken! Echte, Originele, Portugese Kip Piri Piri. Vroeger ging ik met mijn familie al vaak naar Portugal en nog komen we er graag. Dan eten we vaak de kip Piri Piri, lekker van een houtskoolvuurtje. Het water loopt me in de mond als ik er aan denk.

Het opnemen van de films voor kiprecepten.nl was niet zozeer spannend, maar wel een uitdaging. De samenwerking met het opnameteam was geweldig, de recepten die ik van kiprecepten.nl gekregen heb waren verrassend en lekker. Dat stoofpotje van de BBQ bijvoorbeeld. Of de hete bliksem. Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben om zo iets te maken, maar het was gemakkelijk en echt super lekker.

Alle opnames hebben we gemaakt in de keuken van het Koetshuis. Naast de keuken van mijn restaurant, is het ook mijn eigen keuken waar ik voor mijn gezin kook. Dus eigenlijk kookte ik gewoon thuis. Ik vind het heel leuk om op deze manier mijn keuken en locatie aan alle bezoekers van kiprecepten.nl te kunnen laten zien.

Uiteindelijk doen we dit natuurlijk allemaal om te laten zien dat kip vlees is met eindeloos veel mogelijkheden. Of je het nu koud of warm, zoet of hartig klaar maakt, gebakken, gerookt, er is altijd iets heerlijks mee te maken. Het is gezond, alle religies mogen het eten. Dus ga gewoon lekker aan de slag, kijk een kookflimpje en maak het gerecht. Verras jezelf met de afwisseling en de mogelijkheden!

Dit vind je misschien ook interessant: