Pasta spinazie met kip

Pasta spinazie met kip

By Chef Guido’s blog

< terug foto

Aantal personen – 4

Bereidingstijd – 30 min

Ingrediënten:
4 kipfilets olie
150 gr pasta
1 bosje basilicum
3 teentjes knoflook
400 gr bladspinazie
zeezout
1 sjalot
100 ml kookroom
100 gr parmezaanse kaas

Bereiding:
Bak de kipfilets rondom goudbruin in een pan met een beetje olie.
Laat de kipfilet in ca. 12 minuten op 185 graden garen in de oven.
Laat de gare kipfilets uit de oven ca 5 minuten in aluminiumfolie ingepakt rusten op de werkbank.
Zet ondertussen een pan met water op om de pasta in te koken, voeg een snuf zout toe.
Kook de pasta beetgaar, (zie verpakking) en spoel direct koud met water. Voeg een beetje olie eraan toe, zodat de pasta niet aan elkaar plakt
Pluk de basilicum van de steeltjes.
Doe de blaadjes in een kom, voeg 2 teentjes knoflook toe, een snufje zeezout en 20 ml olie.
Mix het geheel in een minuut of twee tot een mooie groene olie.
Bak de sjalot en 1 teen fijngehakte knoflook in een ruime pan, voeg de spinazie toe en aansluitend de kookroom.
Laat een minuut of 5 het geheel iets inkoken op hoog vuur.
Voeg de pasta aan de spinazie toe, en verwarm het geheel tot het kookt.
Doe de pasta in een diep bord en snijd de kipfilet in mooie gelijkmatige stukken, leg deze op de pasta.
Besprenkel het gerecht met de basilicum olie en doe op het laatste moment de Parmezaanse kaas erover.

Dit vind je misschien ook interessant: