Honingmosterd kipfilets omwikkeld met spek

Honingmosterd kipfilets omwikkeld met spek

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 45 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
4 kipfilets
8 lange plakken spek
zonnebloemolie
zout en peper

Honingmosterdmarinade
½ el Dijon-mosterd
3 el honing
2 tl appelciderazijn
2 tl Tabasco je kunt zo pittig en heet gaan als je wilt!

Topping
1 rode ui
handjevol verse koriander
2-3 el ingelegde jalapeños

EXTRA NODIG
Kernthermometer

INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt met een direct en indirect gedeelte.
Meng de ingrediënten van de marinade en leg de kipfilets erin. Laat 30 minuten (of een nacht)marineren.
Bereidt de topping voor door de rode ui, koriander en jalapeno’s fijn te hakken. Zet apart.
Zet de kipfilets eerst op het directe gedeelte kort aan voor en zorg voor een mooie grillstreep. Haal ze dan van de barbecue en rol ze in met het spek.
Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Strooi de topping over de kipfilets en serveer direct.

Dit vind je misschien ook interessant: