Smoky BBQ-kipnachos

Smoky BBQ-kipnachos

By Fire&Food

< terug foto

Kooktijd: 30 minuten
Personen: 4

INGREDIËNTEN
350 g kippendijen
1 rode ui
1 tomaat
ca. 8 plakken ontbijtspek
½ bosje bosje koriander
1 zak tortilla chips
1 zakje geraspte kaas cheddar of jong belegen
1 avocado
1 bakje crème fraîche
barbecuesaus

Marinade
olie
1 el knoflookpoeder
1 el chiliflakes
1 el uienpoeder
1 el paprikapoeder
1 el komijnpoeder
barbecuesaus
zout en peper

EXTRA NODIG
1 handjevol rookhout
ovenschaal of skillet
kernthermometer

INSTRUCTIES
Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg hierin de kippendijen en besmeer ze rondom met de marinade.
Gril de kippendijen op het directe gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 60°C met het rookhout. Haal ze er af en snijd ze in kleine blokjes.
Gril nu het ontbijtspek, laat het uitlekken op keukenpapier en verkruimel grof.
Snijd de rode ui in dunne ringen, de tomaat in blokjes, de avocado in plakjes en hak de koriander fijn. Zet allemaal apart.
Pak de ovenschaal en ga de nacosschaal op bouwen. Begin met een laagje nachos, dan de kip, tomaatjes, ui, spek, kaas en herhaal. Eindig met de kaas. Zet de schaal 15 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat de kaas lekker smelten.
Haal eraf, garneer met de avocado en crème fraîche en doe er desgewenst nog wat barbecuesaus bij.

Dit vind je misschien ook interessant: