Kip caprese uit de oven

Kip caprese uit de oven

By Jessica - Foodie Feest

< terug foto

 

Aantal personen – 4

Bereidingstijd – 30 min

Ingrediënten:
2 scharrelkip fillets
200 gram tomatenblokjes uit blik
Anderhalve bol mozzarella
6 cherry tomaatjes
1 teen knoflook
Een paar takjes verse oregano
Een handje verse basilicum
Een handje geraspte parmezaanse kaas
Ook nodig: peper, zout, olie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Wrijf de kipfilets in met olie en besprenkel met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal.
3. Hak de oregano fijn en roer het door de tomatenblokjes. Pers de knoflook en voeg toe. Voeg naar smaak peper en een flinke snuf zout toe. Roer alles goed door elkaar.
4. Verdeel de tomatensaus over de kipfilets. Bak in de oven voor 20 minuten.
5. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 200 graden en haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de mozzarella erover, gevolgd door de parmezaanse kaas. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze bovenop. Bak voor 10 – 15 minuten, tot de mozzarella goed gesmolten is en nét een goudgeel laagje krijgt.
6. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met verse basilicum. Serveer direct.

Dit vind je misschien ook interessant: