Pulled chicken nachos

Pulled chicken nachos

By Jessica - Foodie Feest

< terug foto

Ingrediënten:

Voor de kip:
1 scharrelkipfilet
100 ml kippenbouillon
1 theelepel tomaten pasta

Voor de saus van de kip:
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels olie
1 eetlepel vers citroensap
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
Een halve theelepel komijnpoeder
Snufje cayennepeper

Voor het samenstellen:
1 gele paprika
250 a 350 gram tortilla chips
150 gram zwarte bonen
150 gram geraspte kaas naar keuze

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten onder het kopje ‘saus van de kip’ bij elkaar in een kom.
  2. Wrijf de kip licht in met een klein beetje van het kruidenmengsel. Houd de rest apart.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Trek met behulp van 2 vorken de kip uit elkaar tot pulled chicken.
  4. Voeg aan de pan de kippenbouillon, tomatenpasta en de rest van het kruidenmengsel toe. Voeg de kip toe en laat alles op laag vuur sudderen tot de pulled chicken goed
    bedekt is met de saus. Haal de kip van het vuur en zet apart.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd de gele paprika in reepjes. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
  7. Leg een handje tortilla chips in een ovenschaal, met daarover een deel geraspte kaas, kip, bonen en paprika. Leg vervolgens de rest van de chips erop en top met de overgebleven kip, paprika en bonen. Verdeel een royale laag kaas erover. Het kan zijn dat je wat paprika, bonen en chips overhoud.
  8. Plaats de nachos in de oven voor 10 tot 12 minuten, tot de kaas goudbruin is.
  9. Serveer de nachos direct, met rode ui, guacamole, zure room en eventueel koriander.

Dit vind je misschien ook interessant: