Voor de kip:
1 scharrelkipfilet
100 ml kippenbouillon
1 theelepel tomaten pasta
Voor de saus van de kip:
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels olie
1 eetlepel vers citroensap
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
Een halve theelepel komijnpoeder
Snufje cayennepeper
Voor het samenstellen:
1 gele paprika
250 a 350 gram tortilla chips
150 gram zwarte bonen
150 gram geraspte kaas naar keuze
Bereiding:
Meng alle ingrediënten onder het kopje ‘saus van de kip’ bij elkaar in een kom.
Wrijf de kip licht in met een klein beetje van het kruidenmengsel. Houd de rest apart.
Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip gaar en goudbruin. Trek met behulp van 2 vorken de kip uit elkaar tot pulled chicken.
Voeg aan de pan de kippenbouillon, tomatenpasta en de rest van het kruidenmengsel toe. Voeg de kip toe en laat alles op laag vuur sudderen tot de pulled chicken goed
bedekt is met de saus. Haal de kip van het vuur en zet apart.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de gele paprika in reepjes. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
Leg een handje tortilla chips in een ovenschaal, met daarover een deel geraspte kaas, kip, bonen en paprika. Leg vervolgens de rest van de chips erop en top met de overgebleven kip, paprika en bonen. Verdeel een royale laag kaas erover. Het kan zijn dat je wat paprika, bonen en chips overhoud.
Plaats de nachos in de oven voor 10 tot 12 minuten, tot de kaas goudbruin is.
Serveer de nachos direct, met rode ui, guacamole, zure room en eventueel koriander.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account
blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
• Bekijk je boodschappenlijstje en opgeslagen recepten gemakkelijk op verschillende apparaten.
• We slaan jouw favoriete recepten en je boodschappenlijstje op voor zolang als het account
bestaat.