Speciaal voor het zomerse weer

Speciaal voor het zomerse weer

By Chef Guido’s blog

< terug foto

Het opnemen van de films voor kiprecepten.nl was niet zozeer spannend, maar wel een uitdaging. De samenwerking met het opnameteam was geweldig, de recepten die ik van kiprecepten.nl gekregen heb waren verrassend en lekker. Dat stoofpotje van de BBQ bijvoorbeeld. Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben om zo iets te maken, maar het was gemakkelijk en echt super lekker.

INGREDIENTEN

8 ontbeende kippendijen
1 eetl. olijfolie
5 eetl. kipkruiden
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 takje salie
1 takje oregano
8 lange repen spek
16 voorgekookte krieltjes
200 g kleine champignons
1 rode paprika
0.5 prei
1 winterwortel
1 ui
1 courgette
3 dl bouillon
3 dl rode wijn

EXTRA NODIG

Barbecue
Kwastje
Stuk aluminiumfolie
Plank
Stoofpannetje

BEREIDINGSWIJZE

1. Zet de barbecue op tijd aan.
2. Smeer de kruiden en een eetlepel olie over de kip.
3. Snijd alle groenten in kleine stukken.
4. Grill de kip rondom bruin op de barbecue.
5. Vul ondertussen de pan met de krieltjes, de champignons en de groenten en zet deze op de BBQ.
6. Giet de bouillon en de wijn langs de rand van de pan erbij.
7. Voeg het bosje kruiden toe.
8. Haal de kip van de BBQ.
9. Rol de kip in de lange repen spek.
10. Verpak de spekkip en papallote in aluminiumfolie
11. Leg de verpakte de kip op de BBQ (op het rooster, niet rechtstreeks boven het vuur).
12. Verwarm dit op ca. 25/30 minuten met de deksel van de barbecue erop.

Dit vind je misschien ook interessant: