Hoofdgerecht
Bereiding van de gevulde kip met champignons, kastanjes en balsamicosaus:
Meng in een kom de balsamicoazijn, mosterd, de helft van de olijfolie, honing, salie (fijngesneden) en 1 knoflook (geperst) goed door elkaar en zet opzij. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en fruit de rest van de knoflook en sjalotten aan. Breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de kastanjechampignons samen met de tijm toe aan de pan en bak voor 5 minuten. Schenk er 2 eetlepels balsamicoazijn bij en laat dit nog voor 5 minuten stomen. Laat het geheel daarna afkoelen. Maak de kastanjes fijn in een kom samen met de lauwe champignons. Verwarm de oven voor op 225°C. Vul de kip met de champignons en kastanjes. Leg vervolgens de kip in een bakblik en bestrijk de volledige kip met de marinade. Houd de overige marinade apart. Zet de kip in de oven voor 10 minuten. Draai daarna de temperatuur terug naar 180°C en bak de kip voor 20 minuten. Bestrijk de kip halverwege opnieuw met de marinade. Draai de temperatuur terug naar 120°C en laat de ovendeur even open staan. Op deze manier kan de warmte er beter uit. Snijd de vijgen in kwartjes en leg ze rond de kip in het bakblik. Schenk de resterende marinade erover. Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet vervolgens nog 60 minuten in de oven. Haal de kip uit de oven en laat even rusten op het aanrecht. Snijd de kip daarna in stukken en leg op een serveerschaal. Schenk het vocht met vijgen uit het bakblik over de kip heen. De gevulde kip met champignons, kastanjes en balsamicosaus is nu klaar om te proeven.
Geniet ervan!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw voorkeuren.
Serveer dit gerecht met pastinaak- of knolselderijpuree voor een extra rijke en volle smaak!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login