< terug

Bep kipt nasi met kip

Bep kipt vandaag nasi met lekker veel groenten en stukjes kipfilet. Dit gerecht vult goed en is eenvoudig te bereiden.

Benodigdheden voor 4 personen:

400 gram kipfilet

250 gram champignon

1 pak bami groentemix á 400 gram

300 gram witte of snelkookrijst

2 gele uien

4 eieren

Augurk

Ketjap manis

Sambal

Voorbereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kommetje. Voeg naar smaak sambal aan het kommetje toe. Roer de sambal door de kipblokjes, zodat het goed over de stukken verdeeld is.
Snipper de uien. Dit mag in vrij grote stukken.
Snijd de champignons en houdt deze nog even apart op een schaaltje.
Snijd ook alvast de rode peper uit de bami groentemix in kleine blokjes. Deze kan je daarna weer bij de overige bami groenten in de verpakking bewaren.

Bereiding:

Laat een hapjespan op het vuur opwarmen en voeg, nadat de pan op temperatuur is, een scheutje olijfolie en vervolgens de kipblokjes hieraan toe.
Fruit de ui in een aparte pan en zet alvast water op het vuur voor de rijst. Zodra het water kookt, kan de rijst aan deze pan toegevoegd worden.
Volg de instructies op de verpakking van de rijst voor de benodigde bereidingstijd. Giet de rijst af zodra deze klaar is met koken.

Wanneer de ui glazig is, voeg je de champignons aan dezelfde pan toe. Laat dit geheel opwarmen terwijl je er af en toe doorheen roert. Als de champignon goed meegebakken is, kun je de pan van het vuur halen.

Zodra de kip vrijwel gaar is, voeg je de bami groentemix aan de hapjespan toe. Voeg hier ook een scheutje ketjap manis en, waar nodig, nog wat extra olijfolie aan toe.

Wanneer de bami groenten opgewarmd zijn, kunnen de kipblokjes met de groenten van het vuur gehaald worden.

Voeg de rijst, kip en groenten allemaal samen en mix ze. De rijst moet de bruine kleur van de ketjap overnemen. Voeg extra ketjap toe als de rijst te wit blijft.

Bak de eieren om deze mee te kunnen serveren.

Serveer de nasi met het gebakken ei en voeg een paar augurkjes aan het bord toe. Eet smakelijk!