< terug

Nayaab kipt spicy kip spiesjes en chicken karahi

Voor Hoe Kipt Nederland zijn we deze keer op bezoek bij Nayaab. Zij kookt twee heerlijke Pakistaanse gerechten, natuurlijk met kip. Wij hebben ze al even mogen proeven en ze zijn meer dan de moeite waard. Vol van smaak door de verschillende kruiden. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag in de keuken, de recepten vind je op www.kiprecepten.nl. Met dank aan Nayaab voor de gezellige middag en de heerlijke gerechten. Meer inspiratie uit de Pakistaanse keuken? Bezoek dan www.facebook.com/pakistaniifood Wil jij ook jouw favoriete kipgerecht delen? Stuur ons dan een berichtje of mail naar info@kiprecepten.nl.

Chicken karahi (kipcurry)

Benodigdheden:

– 500 gram kipfilet
– 4 uien
– 2 tomatengember en 5 teentjes knoflook of 2 theelepels ginger/garlic paste
– Kruiden: 1 thee lepel chilli poeder, zout, kurkuma, koriander poeder en komijn poeder
– Koriander
– Groene peper
– Oregano

Bereidingswijze:
– Snij de uien in kleine stukjes en bak het lichtbruin.
– Zodra de uien lichtbruin zijn geworden voeg je de klein gesneden tomaten, groene peper, knoflook/gember eraan toe. Roer dit voor 15 tot 20 minuten en voeg er 20 ml water aan toe
– Voeg de kruiden toe: 1 thee lepel chilli poeder, zout, kurkuma, koriander poeder, komijn poeder en een halve theelepel oregano er aan toe
– Laat het 5 minuten koken
– Voeg de kipfilet stukjes er aan toe.
– Laat het 15 tot 20 minuten koken op een middel vuurtje. Let op! Roer het om de 3 of 4 minuten zodat het eten niet aan de bodem gaat plakken. Je kan er water aan toevoegen als je vindt dat het aan de bodem plakt.
– Zodra het vlees gaar is, doe je er verse koriander blaadjes over heen.
– Ready

Je kan het eten met roti, naan, brood, turks brood, paratha of rijst.

 

Spicy kip spiesjes uit de airfryer

Benodigdheden:

– Kruiden: zout, chilli poeder, kashmiri mirch, paprika poeder, komijn poeder, koriander poeder en kurkumma
– ketchup
– oregano
– yoghurt
– limoensap
– 450 gram gesneden kipfilet
– optie: oranje voedsel kleurstof. Je kan dit weg laten

Marineren van de kip:
– Doe de gesneden kipfilet stukjes in een kom.
– Doe van de volgende kruiden iets meer dan een halve theelepel erbij. Kruiden: zout, chilli poeder, kashmiri mirch, paprika poeder, komijn poeder, koriander poeder, oregano en kurkumma
– Doe er 1,5 eetlepel ketchup bij
– Doe er 1 eetlepel yoghurt bij
– Doe er 1 eetlepel limoensap bij
– Begin met marineren en laat het een nacht in de koelkast voor een overheerlijke smaak. Je mag zelf kiezen of je er iets minder dan een halve theelepel voedselkleurstof erbij wil doen

Airfryer:
– Voordat je het in de airfryer doet, doe je elk kipstukje door een spiesje. Ik heb in totaal 5 spiesjes kunnen maken
– Zet de airfryer op 160 graden en doe de spiesjes erin. Dit doe je voor ongeveer 10 minuten
– Haal de bak met spiesjes er even uit en smeer er ervervolgens wat zonnebloemolie op
– Doe het vervolgens weer in de airfryer voor ongeveer 5 tot 8 minuten
– Ready

Je kan het heerlijk serveren met salade, friet, rijst of turks brood!