Hoofdgerecht
Bereiding van de kip enchilada’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de kip tot ze gaar en rondom bruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart. Verwarm de overige olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en roer dit goed door. Snijd de paprika’s in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Roer vervolgens de tomatenpuree er goed doorheen en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosuien fijn en voeg samen met de gebakken kip en uitgelekte maïs toe aan de pan. Schep de helft van de tomatenblokjes door het mengsel heen en laat dit een paar minuten sudderen. Vet een ovenschaal in. Verdeel de vulling over de wraps. Rol deze allemaal strak op en leg ze in een ovenschaal met de naad naar de onderkant. Strooi de overige tomatenblokjes en de geraspte kaas over de wraps in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak de wraps voor ongeveer 20 minuten; zodat de kaas goed gesmolten is en goudbruin geworden is. Haal de enchilada’s uit de oven en maak af met een lepel zure room en garneer met extra bosui.
Tip: Heerlijk met rijst erbij voor een goed gevulde maaltijd!
Eetsmakelijk!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Bent u nog opzoek naar andere heerlijke kiprecepten? Bekijk dan ook nog gerust onze receptengenerator, onze receptengenerator kiest namelijk een recept op basis van uw aangegeven voorkeuren.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login