< terug

Balsamico kip met aardappeltjes en broccoli

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 400 g kipfilet
  • balsamicoazijn
  • honing
  • grove mosterd
  • zout
  • zwarte peper
  • 800 g (roodschillige) vastkokende aardappels
  • bakolijfolie
  • 4 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 4 takjes knoflook, geplet
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 200 gr halfgedroogde tomaten, uitgelekt
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Leg de filets tussen 2 vellen bakpapier en sla ze platter met een vleeshamer of zware pan. Leg ze daarna in een schaal.

3. Meng 4 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels honing, 4 theelepels grove mosterd, snuf zout en snufje zwarte peper in een kommetje en klop door elkaar. Verdeel de marinade over de kipfilets en smeer ze helemaal in. Laat 20 minuten marineren.

4. Boen de aardappels schoon en snijd ze (met schil en al) in wedges. Meng ze in een kom met een scheut bakolijfolie, de fijngehake rozemarijn, geplette knoflook en een snuf zout. Verdeel de wedges over het bakblik en zet 15 minuten in de oven.

5. Snijd de broccoli in de tussentijd in kleine roosjes en meng in dezelfde kom met een scheut bakolijfolie en zout. Voeg de roosjes broccoli na 15 minuten toe aan het bakblik. Schep alles om en zet nog 15 minuten in de oven.

6. Verhit een grote koeken- of hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie. Bak de kipfilets rondom mooi bruin aan. Voeg de halfgedroogde tomaten toe aan de pan en schep om. Zet het vuur lager en de deksel op de pan. Laat nog 8 – 10 minuten garen (afhankelijk van de grootte) en schep de filets halverwege om.

7. Serveer de balsamico kip samen met de geroosterde aardappeltjes en broccoli op 4 borden.

2+
Print dit recept

Tips!

Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de vriezer. Deze kun je later nog perfect gebruiken voor soep.