< terug

Beer can / Cola can chicken

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
  • 2 kippen
  • Blikje bier of cola
  • Knoflook
  • Rode peper
  • Zeezout
  • Grove peperkorrels
  • Gerookt paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Rozemarijn
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Ingredienten:

– 2 hele kippen ca. 900 gram per stuk
– Blikje bier of cola
– Knoflook
– Rode peper
– Zeezout
– Grove peperkorrels
– Gerookt paprikapoeder
– Olijfolie
– Rozemarijn

Stook de barbecue tot 200ᵒC of verwarm de oven voor op 200ᵒC.

Maak een kruidenmengsel van 1 deel zout, 1 deel peper en 1 deel paprikapoeder.

Plet de knoflook en peperkorrels in een vijzel en voeg hier het kruidenmengsel aan toe.

Controleer of de kip schoon is en smeer aan de binnenkant in met het kruidenmengsel.

Haal 1/3 van de drank uit de blikjes.

Steek een bosje rozemarijn in de blikjes en zet de kip hier overheen (het blikje zit zo aan de binnenkant van de kip).

Maak het overgbleven kruidenmengsel aan met olijfolie en smeer hiermee de buitenkant van de ki pin.

Zet 1u 45min op de barbeque of 1 uur in de oven.

Controleer of de kip gaar is door erin te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.

Eet smakelijk!

0
Print dit recept

Tips!

Controleer of de kip gaar is door erin te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.