< terug

Gevulde kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
Voor de kip:
  • 2 scharrelkip filets
  • 75 gr roomkaas (volle, geen magere)
  • 30 gr semi zongedroogde tomaatjes
  • 20 gr fijn gesneden prei
  • 0.5 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Extra olie om te bakken
Voor de marinade:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een flinke snuf zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de gevulde kip:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Maak de marinade door de olijfolie, het paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout te mengen in een kommetje. Giet de marinade over de kipfilets heen en wrijf de kip hiermee goed in. Zet de kipfilets vervolgens apart.
3. Snijd de prij in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een halve rode ui.
4. Verhit een scheut olie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze kort in de pan. Voeg vervolgens de gesneden prei en ui toe aan de pan en bak deze net zo lang tot dat ze glazig zijn.
4. Roer het mengsel uit de pan door de roomkaas. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en roer erdoor.
5. Maak een snede in de kip en leg de kipfilets in een ovenschaal. Vul ze met het roomkaas mengsel.
6. Bak de kip op 190 graden in 25 minuten gaar. Serveer direct.

De gevulde kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Lekker met een frisse groene salade.