< terug

Gevulde kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Vleesgerecht

  • 45 min
Voor de kip:
  • 2 scharrelkip filets
  • 75 gr roomkaas (volle, geen magere)
  • 30 gr semi zongedroogde tomaatjes
  • 20 gr fijn gesneden prei
  • 0.5 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Extra olie om te bakken
Voor de marinade:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een flinke snuf zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Maak de marinade door de olijfolie, het paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout te mengen. Wrijf de kip goed in met de marinade. Zet apart.
3. Verhit een scheut olie in de pan. Pers de knoflook en bak deze samen met de ui en prei, totdat de ui glazig is.
4. Roer het ui mengsel door de roomkaas. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en roer erdoor.
5. Maak een snede in de kip en leg de kipfilets in een ovenschaal. Vul ze met het roomkaas mengsel.
6. Bak de kip op 190 graden in 25 minuten gaar. Serveer direct.

Print dit recept

Tips!

Lekker met een frisse groene salade.