< terug

Hartige broodpudding van wafels met kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 50 min
  • 300 g gepaneerde kiphaasjes
  • 200 g wafels
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 25 ml maple syrup, plus extra voor bij serveren
  • 6 plakjes gerookte ontbijtspek
  • olijfolie om in te vetten en in te bakken
  • zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.

Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hier de kiphaasjes rondom in aan.

Klop in een grote kom de eieren los, klop de melk, maple syrup er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Scheur de wafels in grove stukken en verdeel dit over de ovenschaal. Snijd de kip grof en verdeel dit over de stukken wafels en doe ditzelfde met de spek. Giet het ei-beslag over de wafels en de kip.

Bak de brunchschotel 30 minuten in de oven. Tot het eimengsel gestold is.

Serveer de hartige broodpudding van wafels met kip met extra maple syrup.

2+
Print dit recept

Tips!

Vervang de wafels ook eens door American pancakes!