< terug

Kipgehaktballen met Quinoa

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Vleesgerecht

  • 30 min
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • Snufje komijn
  • Snufje kaneel
  • Handje vol dille, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes
  • 50 gr quinoa
  • 100 ml kippenbouillon
  • 4 bloemkoolroosjes
  • 25 gr zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel pistachenoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel rozijntjes
  • ½ limoen
  • Zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van deze heerlijke kipgehaktballen met quinoa:

1. Pak de kipgehakt erbij en voeg hier ¾ van de fijngehakte dille, twee ragfijn gesneden lente-uitjes, de gemalen knoflook, de kurkuma, de komijn, de kaneel, het zout en als laatste de peper aan toe. Hussel dit geheel goed door elkaar heen en draai hiervan 6 gelijkmatige gehaktballetjes. Leg de ballen in een ovenschaal en zet dit afgedekt voor zo’n 20 minuten in de koelkast.

2. Pak de zoete aardappel erbij, schil deze en snijd deze vervolgens in fijne blokjes. Zet in de tussentijd de oven op 180 graden Celsius.

3. Pak de bloemkoolroosjes erbij en snijd hiervan het stammetje weg zodat er mini bloemkoolroosjes ontstaan.

4. Zet een steelpannetje met de kippenbouillon op hoog vuur. Was ondertussen de quinoa met een zeefje. Voeg de quinoa toe aan de bouillon en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk even op de verpakking van de quinoa hoe lang deze moet koken, omdat dit namelijk nog al eens verschillen.

5. Haal de schaal met kipgehaktballetjes na 20 minuten uit de koelkast en leg ze aan één kant van de ovenschaal, niet tegen elkaar aan. Leg aan de andere kant van de ovenschaal de mini bloemkoolroosjes en de fijne blokjes zoete aardappel en doe hier de olijfolie en de kerriepoeder overheen. Bak dit een minuutje of 15 in de oven.

6. Snijd de overige twee lente-uitjes ragfijn en doe hetzelfde met de overige ¼ dille. Hak de pistachenoten en de rozijnen in kleine stukjes. Meng dit geheel door elkaar heen.

7. Haal na 15 minuten de bloemkool, zoete aardappel en kipgehaktballetjes uit de oven. Doe de bloemkool en de zoete aardappel bij de quinoa en voeg hier het mengel van de verse dille, lente-uitjes, pistachenoten en rozijnen aan toe. Meng dit geheel goed door elkaar. Serveer in een grote kom of op een bord.

8. Leg de kipgehaktballen op de quinoa en doe hier als laatste nog het sap van een ½ limoen overheen.

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!