< terug

Citroenkip gegaard in hooi

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 85 min
  • 1 hele kip
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 citroenen in partjes
  • Grof zeezout
  • Gekneusde peperkorrels
  • 250 g vers droog hooi
  • 15 dl witte wijn (om af te blussen)
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Braadpan
Oven op 180graden

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven vast voor.
2. Braad de kip even licht aan voor wat kleur.
3. Vul deze met 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en de citroen.
4. Neem een grote braadpan en maak een bedje van het hooi.
5. Leg hier de kip op en bedek deze weer met een dun laagje hooi.
6. Bestrooi de kip royaal met het zeerzout en de peperkorrels.
7. Strooi de overige kruiden er nog over heen.
8. Steek het hooi heel even aan en blus af met de witte wijn.
9. Dek af met de deksel.
10. Gaar de kip in ongeveer 75 min. in de oven.
11. De kip is gaar, als je met een prikker in het midden prikt en er helder vocht uit komt.

Print dit recept

Tips!

Lekker met een goed glas witte wijn!