< terug

Kip souvlaki met yoghurt dille saus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

    ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
Voor de kip souvlaki:
  • 2 scharrelkipfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 het sap van citroen
  • 1 eetlepel witte of rode wijn azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel verse platte peterselie, fijngehakt
Voor de saus:
  • 150 ml yoghurt
  • 5 gram verse verse dille, fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • het rasp van de citroen
  • peper en zout
  • satéprikkers
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

1. Combineer alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar. Voeg ook peper en zout toe. Rasp de citroen voordat je hem snijdt en perst, en houd het rasp apart.
2. Snijd de scharrelkipfilets in blokjes en roer de marinade erdoor. Laat de blokjes in de koelkast minimaal een half uur marineren.
3. Maak de saus door de yoghurt, dille, knoflook en citroenrasp met elkaar te combineren. Breng op smaak met peper en zout.
4. Leg de satéstokjes in een bakje met water zodat ze niet kunnen aanbranden tijdens het bakken. Rijg aan elk stokje 4 a 5 blokjes kip.
5. Grill de kipspiesjes onder de contactgrill, in de grillpan of op de barbecue tot ze gaar zijn. Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.

1+
Print dit recept

Tips!

Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.