< terug

Kipdijreepjes met couscous

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 100 min
  • 600 g kippendijen
  • 4 eetl. olie
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 2 theel. knoflookpoeder
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 1 snufje cayennepeper
  • 3 takjes verse peterselie
  • 2 takjes verse salie
  • 400 gram couscous
  • 400 gram spruitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 snufje zout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipdijreepjes met couscous:

EXTRA NODIG
Grote schaal
Litermaat
Oven op 180˚C
Ovenschaal

1. Om de marinade te maken, meng je de olie, suiker en kruiden door elkaar in een schaal.
2. Snijd de kippendijen in stukjes.
3. Haal de kip door de marinade heen en leg deze in een schaal in de koelkast.
4. Laat de kip minimaal een uur in de koelkast staan zodat de marinade er goed in kan trekken.
5. Verwarm de oven voor en leg de kip met de marinade in een ovenschaal.
6. Plaats de schaal middenin de oven gedurende ca. 30 minuten. Schep de kip halverwege om en check de gaarheid.
7. Zet een pan met water op hoog vuur en kook hierin de couscous, zo lang als aangegeven staat op de verpakking.
8. Snijd de paprika in stukjes en halveer de spruitjes.
9. Verhit wat olie in een wokpan en wok hierin de spruitjes met de stukjes paprika.
10. Giet de couscous af als deze gaar is.
11. Serveer de kipdijreepjes apart van de couscous en de gewokte groenten.

De kipdijreepjes met couscous zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gewokte spruitjes met rode paprika en gekookte couscous.