< terug

Kippendijen met pompoen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 400 g ontbeende kippendijen in stukken
  • 1 geschilde flespompoen in plakken
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 3 theel. komijn
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 grote venkelknollen in parten
  • zout en peper uit de molen
  • koriander of platte peterselie om te garneren
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippendijen met pompoen:

EXTRA NODIG
Rasp
Vruchtenpers
Ovenschaal
Oven op 185graden

1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
2. Om de marinade te maken rasp je de buitenkant van de citroen en de sinaasappel eraf met een rasp. Leg de dit even apart. Snijd nu de citroen en die sinaasappel doormidden en pers het sap ervan uit in een kom. Voeg hier de olijfolie en de rasp aan toe en meng het goed door elkaar heen.
3. Voeg ook de komijn, korianderpoeder en paprikapoeder toe en roer nogmaals goed.
4. Schik alle groenten in de ovenschaal.
5. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met 3/4 van de marinade.
6. Marineer de kip met de overige marinade en voeg zout en peper toe.
7. Bak eerst de groenten 10 minuten in de warme oven en schep ze dan om.
8. Leg de kip erbij en bak vervolgens nog ca. 25 minuten.
9. Garneer met koriander of platte peterselie naar smaak.

De kippendijen met pompoen zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Puree met een
lente-uitje!