< terug

Kipragout

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Voorgerecht

  • 60 min
Voor de ragout::
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 gram dijfilet
  • 200 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 2 sjalot
  • Knoflook
  • 50 gram kookroom
  • Lente ui
  • Ei
Voor voorgerecht::
  • Bladerdeeg
Voor hoofdgerecht::
  • 1 prei
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele paprika
  • Pilav rijst
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipragout:
Laat de kip in ca 15 min garen in de bouillon.
Haal de gare kip uit de bouillon en bewaar de bouillon voor in de ragout.
Laat de boter smelten in een pan en bak hierin de sjalot even aan.
Voeg de knoflook en champignons toe en laat dit langzaam garen.
Voeg vervolgens de bloem toe en laat dit even mee garen.
Voeg tot slot de room toe. Hierna scheutje voor scheutje, al roerende, de kippenbouillon toevoegen aan de saus tot de juiste dikte is bereikt.
Pluk of snijdt de kip en voeg dit toe aan de ragout. Breng op smaak met peper en zout.
Haal van het vuur en roer de grofgehakte lenteuitjes erdoor.

Als voorgerecht:
Verwarm de oven voor op 215 graden.
Schep de ragout in schaaltje en leg hierop een (uitgesneden) plakje bladerdeeg.
Bak in de oven voor 10 minuten.
Serveer direct.

Als hoofdgerecht:
Snijd de sjalot, knoflook en paprika in kleine stukjes.
Bak deze in een pan tot de uit licht glanzend is.
Voeg de fijngesneden prei en de rijst toe. Laat dit 1 a 2 minuten meebakken.
Blus af met de overgbleven bouillon, zodat de rijst net onder het vocht staat.
Voeg al roerende steeds opnieuw bouillon toe als de rijst droogvalt, totdat deze gaar is.
Serveer samen met de kipragout. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!