< terug

Kiptaco’s

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 600 g kipfiletreepjes
  • 40 g Mexicaanse kruidenmix
  • 1.5 eetl. olie
  • 6 geschrapte worteltjes, in stukjes
  • 150 g mais
  • 2.5 dl Mexicaanse saus
  • 4 taco shells
  • 0.25 krop ijsbergsla
  • 2 bosuitjes
  • 50 g geraspte kaas
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Kiptaco’s:

EXTRA NODIG
Pan
Oven
Ovenschaal

1. Meng de kruiden met olie totdat een dikke dressing ontstaat
2. Verwarm de olie in de pan.
3. Roerbak hierin de kip goudbruin.
4. Voeg de groenten en de kruidendressing toe.
5. Verwarm dit ca. 10 minuten.
6. Bak de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing.
7. Snijd de sla in dunne reepjes en vul de taco’s met de sla.
8. Voeg de kip en de groenten toe.
9. Snipper de bosui fijn.
10. Besprenkel de taco’s met kaas en de bosui.
11. Serveer met de mexicaanse saus.

De kiptaco’s zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Behalve in taco’s is de gemarineerde kip ook heerlijk in een wrap.