< terug

Kleurige salade met kippendij

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 20 min
  • 500 g kippendijvlees in reepjes
  • Zeezout uit de molen
  • 1 rode en groene Spaanse peper
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 slatrio of gemengde multicolor sla
  • 2 groene kiwi's
  • 2 gele kiwi’s
  • 2 mineola’s of mandarijntjes
  • 1 verse mango of blokjes uit diepvries
  • 1 dl groene olijfolie
  • 2 eetl. gehakte noten
  • Geraspte kokos
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kleurige salade met kippendij

EXTRA NODIG
Wok
Vergiet
Slaschaaltjes
Litermaat of dressingmaker

1. Bestrooi de kip met het zout.
2. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
3. Snijd de pepers in dunne ringetjes.
4. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip met de pepers.
5. Blus daarna met het sap en de honing.
6. Was de sla in ruim koud water en laat die daarna uitlekken.
7. Schil alle vruchten en snijd ze in plakjes of partjes.
8. Vul de schaaltjes met de sla en het fruit.
9. Vermeng de olie met de noten, voeg die toe aan de sla en meng dit.
10. Leg de kip op de sla en bestrooi met de kokos.

De kleurige salade met kippendij is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Grof boerenbrood