< terug

Kleurige salade met kippendij

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 20 min
  • 500 g kippendijvlees
  • Zeezout uit de molen
  • 1 rode en groene Spaanse peper
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 slatrio of gemengde multicolor sla
  • 2 groene kiwi's
  • 2 gele kiwi’s
  • 2 mineola’s of mandarijntjes
  • 1 verse mango of blokjes uit diepvries
  • 1 dl groene olijfolie
  • 2 eetl. gehakte noten
  • Geraspte kokos
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kleurige salade met kippendij

EXTRA NODIG
Wok
Vergiet
Slaschaaltjes
Litermaat of dressingmaker

1. Bestrooi de kip met het zout.
2. Snijd de pepers horizontaal doormidden en verwijder de zaadjes.
3. Snijd de pepers in dunne ringetjes.
4. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
5. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip met de pepers.
6. Blus daarna met het sap van de limoen en de vloeibare honing.
7. Was de sla in ruim koud water en laat die daarna uitlekken.
8. Schil de kiwi’s, mineola’s of mandarijntjes en de mango en snijd alle fruitstukjes vervolgens in plakjes of partjes.
9. Vul de schaaltjes met de sla en het fruit.
10. Vermeng de olie met de noten, voeg die toe aan de sla en meng dit goed door elkaar heen.
11. Leg de kip op de sla en bestrooi met de kokos.

De kleurige salade met kippendij is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Grof boerenbrood