< terug

Tom Kha Kai

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Voorgerecht

  • 40 min
  • 1550 gram kippenpoten
  • 100 gram shiitake
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 40 ml vissaus
  • 40 gram basterdsuiker
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 25 gram gemalen laoswortel
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blokje kippenbouillon
  • koriander
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenpoten in 1,5 l koud water aan de kook samen met een blokje kippenbouillon.
2. Maak de peper schoon door hier de zaden uit te verwijderen.
3. Snijd de peper vervolgens in stukjes. Snijd de shiitake en kastanjechampignons doormidden.
4. Snijd grote kastanjechampignons in vieren. Snijd de koriander fijn.
5. Bewaar de peper en koriander voor later.
6. Wanneer het water met de kippenpoten kookt, kun je het vuur hiervan wat terugdraaien, zodat het rustig kan doorkoken.
7. Breek de stengel sereh en voeg deze toe aan de pan met de kip. Deze zorgt voor extra smaak in de bouillon.
8. Als de kip zo’n 15-20 minuten heeft kunnen koken, zijn de kippenpoten gaar en haal je deze met een schuimspaan uit de pan, haal ook de sereh uit de pan. De sereh mag je vervolgens wegdoen.
9. Het water waarin de kip gepocheerd is, bewaar je als bouillon voor de soep.
10. Voeg bij de overgebleven bouillon de paddestoelen, basterdsuiker, laoswortel, vissaus, het sap van de limoen, en de kokosmelk.
11. Roer dit even door en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Laat het vervolgens 8-10 minuten pruttelen.
12. Haal het vel van de kippenpoten af en trek met twee vorken het vlees in grove stukken van het bot.
13. Voor een vullende soep voeg je het vlees van twee kippenpoten aan iedere soepkom toe.
14. Voeg de gesneden peper toe aan de bouillon en laat deze nog een minuut of 3-4 meekoken.
15. Giet de bouillon over de kip heen. Maak het helemaal af door de soep met de stukjes koriander te besprenkelen.

De Thom Kha Kai is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!