< terug

Pizza met kip, tomaat en mozzarella

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

    ico

    Hoofdgerecht

  • 15 min
  • 1 pakje kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 pot tomatensaus
  • 200 g tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 150 g Edammer kaas, geraspt
  • een bol buffel mozzarella
  • Olijfolie
  • Handjevol rucola
  • Parmezaanse kaas
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de pizza met kip, tomaat en mozzarella:

EXTRA NODIG
Oven op 250 graden
Grill
Kwastje

1. Verwarm de oven goed voor op 200 graden.
2. Leg het pizzadeeg op een plaat die in voor de oven bestemd is.
3. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus en zorg ervoor dat de buitenste randjes geen saus bevatten.
4. Snijd de tomaten in plakjes.
5. Verdeel de tomatenplakjes over het deeg met de tomatensaus.
6. Verwarm een grill voor of zet een pan op hoog vuur en doe er wat olijfolie in. Grill of bak de kipfilet goudbruin en bijna gaar.
7. Snijd de kip vervolgens in mooie plakjes en leg ze op de pizza.
8. Strooi de Edammer kaas over de pizza en leg daarop de plakjes mozzarella.
9. Bak de pizza op een hoge temperatuur tot de pizza goudbruin is.
10. Leg voor het serveren wat rucola er overheen.
11. Als finishing touch strooi je er wat Parmezaanse kaas overheen.

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Italiaanse salade met zongedroogde tomaatjes en mozarella.