< terug

Pizza met kip, tomaat en mozzarella

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

    ico

    Hoofdgerecht

  • 15 min
  • 1 pakje kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 pot tomatensaus
  • 200 g tomaten, in plakjes gesneden
  • 200 g kipfilet
  • 150 g Edammer kaas, geraspt
  • een bol buffel mozzarella
  • Olijfolie
  • Handjevol rucola
  • Parmezaanse kaas
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de pizza met kip, tomaat en mozzarella:

EXTRA NODIG
Oven op 250 graden
Grill
Kwastje

1. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus.
2. Verdeel hierover heen de tomatenplakjes.
3. Grill de kipfilet even kort aan of rook ze.
4. Trancheer de kip vervolgens in mooie plakjes en leg ze op de pizza.
5. Strooi de Edammer kaas over de pizza en leg daarop de plakjes mozzarella.
6. Verwarm de oven goed voor.
7. Bak de pizza op een hoge temperatuur tot de pizza goudbruin is.
8. Leg voor het serveren er wat rucola en olijfolie overheen.
9. Als finishing touch strooi je er wat Parmezaanse kaas overheen.

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Italiaanse salade met zongedroogde tomaatjes en mozarella.