< terug

Spekkip uit de grill

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
  • 8 kiphaasjes
  • 16 lange repen Schwarzwälder schinken
  • 1 eetl. kipkruiden zonder zout
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de spekkip uit de grill:

EXTRA NODIG
Grill
Grote plank
Kwastje
Kommetje
Ovenschaal

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de grill voor.
3. Leg 2 reepjes spek naast elkaar op de plank en daarop een kiphaasje.
4. Bestrooi de kip met de kruiden, voeg een beetje honig toe en vouw het spek om de kip heen.
5. Bestrijk de kip met de olie en leg ze in de ovenschaal onder de grill.
6. Grill de kip rondom goudbruin en gaar en check altijd de gaarheid.
7. Prik erin; helder vleessap duidt op gaarheid.

De spekkip uit de grill is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Quinoa met doperwten en cherrytomaatjes.